Hungarooo egy úgy nevezett technikai fizetőeszköz, a jogi pénz 3 funkciójából (értékmérő, csereszköz, felhalmozási eszköz), csak az első kettőt teljesíti. Nem kell ehhez más, csak

 

 • A Hungarooo elsősorban nem pénz, hanem elszámolási rendszer (és online piactér ) C2C és B2C, B2B viszonylatban klíring funkciót is be tud tölteni. Találhatunk egyéb elnevezést is, de én legszívesebben alternatív/másodlagos fizetőeszköznek nevezem.  Lehet virtuális valuta, részvény, jog…
 • FONTOS! A Hungarooo egy közösségi fizetőeszköz, a fedezete a közösség és az általa teremtett erőforrások. Nem összetévesztendő a helyi pénzekkel(!) [Soproni Kékfrankos, Pécsi Tüke…], ugyanis ott jellemzően 1:1-hez banki fedezet van mögötte
 • Hungarooo egy úgy nevezett technikai fizetőeszköz, a jogi pénz 3 funkciójából (értékmérő, csereszköz, felhalmozási eszköz), csak az első kettőt teljesíti. Nem kell ehhez más, csak minimum 3 ember: aki értékesít valamit aki „fizet kvázi adós levéllel” és egy 3. személy, aki elismeri fizetőeszköznek.

 

 

 1. 1 Hungarooo = 100 Ft ellenérték, ezen sok vita volt az első ( a zöld pénz megalakítása során is,  és minap is; lényeg: ez csak viszonyszám, ugyanis az emberek pénzben gondolkodnak,  bármennyire fázunk mi ettől a pénzfüggőségtől, de ez van… (Amennyiben egyszer sikerül a többség gondolkodásán állítani, akkor akár változtathatunk a dimenzión)
 2. (NEM titkos, de NEM is reklámozzuk) Minden regisztráló 1000 Hungarooo („100 000 Ft”) induló tőkéhez jut (amit a rendszer hitelez)
 3. 0 azaz NULLA százalék a kamat, ha változik is, csak negatív irányban. (most csak értékvesztéshez vezetne, ugyanis sem az aktivitást, sem a kínálatot nem növelné még)
 4. A rendszerben a vásárlóerő már több mint 8 millió Ft-nak felel meg. Ami munden egyes feliratkozóval 1000 Hungaroooval növekszik.
 5. ~ 2 millió Ft-nak megfelelő forgalommal.
 6. A Hungarooo nem javasolja, de nem is tiltja, a Hungarooo / Ft stb. váltást, ezt ki-ki saját felelősségére tegye. Az viszont tény, hogy egy erős bizalmi légkör ki fogja követelni, illetve az oda visszaváltások elszaporodása, a Hungaroooba vetett bizalmat jelzi(!).
 7. A támogatásokat a 200% Hungaroooban írjuk jóvá!
 8. Hitelezésre van lehetőség, de kizárólag  max 0% kamattal!
 9. Jelenleg sem jutalékot, sem rendszerhasználati díjat nem kérünk.
 10. A Hirdetés nem csak ajánlat lehet, hanem mód van arra is, hogy terméket, szolgáltatást keress. Sőt olyan jellegű hirdetésnél, ahol lényeges lehet régió, illetve érdeklődési körzet is megadható. Aki megadja tartózkodási helyét a tértképen is mutaja a rendszer:

One comment

 1. Ugy gondolom, hogy mindez egy menekulesi utvonalat kinal, de csak ha ezekez a mikroszintu projekteket egy alapjaiban megvaltozott kormanyzati-kozigazgatasi tevekenyseggel osztonzik, elomozditjak es vedik. Es ez a technologiarol, tulajdonjogrol es munkarol valo gondolkodasunk megvaltoztatasaval erheto el. Tehat amikor letrehozzuk az uj rendszer alapjait, kijelenthetjuk, hogy ez tobbe nem pusztan a sajat tulelesi strategiank a neoliberalis vilagban, hanem egy uj eletforma kialakulasa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük